ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ Α.HELLAS GROUP ΕΛΛΗΝΙΚΑ  |  ENGLISH
Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΗ | ΝΕΟΣ

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

0 ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΟΤΙ ΕΨΑΧΝΑ

ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ | ΖΗΤΗΣΕ ΠΡΟΙΟΝ

 
Είστε εδώ:Αρχική σελίδαΚατάλογοςΟδηγίες Χρήσης και Συντήρησης Τρέιλερ
 
 
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
 
Οδηγίες Χρήσης και Συντήρησης Τρέιλερ
 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

 
Για να αντέξει στο χρόνο αλλά και για να κινείστε με ασφάλεια, καλό είναι να φροντίζετε το ρυμουλκούμενο όχημά σας και να συντηρείτε τακτικά κάποια σημεία.

Ένα από τα επίφοβα σημεία είναι το σκασμένο λάστιχο, γι’ αυτό πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας ρεζέρβα που να ταιριάζει, διαφορετικά είναι άχρηστη. Φυσικά, δεν εννοείται η κατάσταση των ελαστικών να μην είναι άριστη.

Τα φρένα (σε περίπτωση τρέιλερ σκάφους και αν υπάρχουν) πρέπει να ξεπλένονται με γλυκό νερό κάθε φορά που το ρίχνετε ή το βγάζετε από τη θάλασσα. Σε κάθε περίπτωση (ανεξάρτητα με το ρυμουλκούμενο όχημα), ελέγχετε τα τακάκια.

Επίσης, πριν χρησιμοποιήσετε το τρέιλερ, καλό είναι να ψεκάσετε τη χούφτα με αντισκωριακό-λιπαντικό σπρέι.

Η λίπανση του εργάτη (αν έχετε) είναι επίσης απαραίτητη.

Το ηλεκτρικό κύκλωμα επίσης απαιτεί συντήρηση. Ψεκάζετε τις επαφές στο πολύμπριζο.

Μια φορά το χρόνο, κάντε προσεκτικό έλεγχο για σκουριές, ακόμα και αν το όχημα είναι γαλβανιζέ.

Τέλος, μην ξεχνάτε να γρασάρετε τα μηχανικά μέρη.

  • Πριν ξεκινήσετε βεβαιωθείτε ότι η χούφτα του τρέιλερ εφαρμόζει πλήρως στην μπίλια του κοτσαδόρου και δεν έχει κενό ή μπόσικα. Αν έχει μπόσικα, τότε η χούφτα θέλει αλλαγή.
  • Τα μπουλόνια των τροχών να είναι καλά σφιγμένα. Αν χρειάζεται, σφίχτε τα επιπλέον.
  • Τσεκάρετε τις βίδες και βιδώστε καλά, αν είναι αναγκαίο.
  • Τα ρουλεμάν των άκρων (μουαγιέ) του άξονα ΠΡΕΠΕΙ να έχουν ΠΑΝΤΑ αρκετή ποσό¬τητα γράσου. σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει άμεσος κίνδυνος καταστροφής των ρουλεμάν, με συνέπεια ακόμα και την αποκόλληση του άκρου (μουαγιέ) από το κύριο σώμα του άξονα.
  • Όταν το τρέιλερ εισέρχεται στην θάλασσα, τότε είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η συμπλήρωση γράσου στα ρουλεμάν, τουλάχιστον μια φορά το μήνα.
  • Μετά την χρήση του τρέιλερ, βεβαιωθείτε ότι τα ρουλεμάν είναι καλά σφιγμένα και δεν έχουν χαλαρώσει. Αν είναι πολύ χαλαρά. τότε θέλουν αλλαγή.
  • Όταν το τρέιλερ εισέρχεται στη θάλασσά, τότε είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ το κύριο σώμα του τρέιλερ (σασί), ο άξονας, οι τροχοί και όλα τα παρελκόμενα που έρχονται σε επαφή με το θαλασσινό νερό, να ξεπλένονται από το αλάτι με άφθονο νερό και σαπούνι
  • Οταν το τρέιλερ εισέρχεται στη θάλασσα, τότε τα φώτα θα πρέπει να αφαιρούνται.
  • Μην φορτώνετε περισσότερα κιλά από τα προβλεπόμενα.
  • Οταν ρυμουλκείτε το τρέιλερ, μην ξεπερνάτε την ταχύτητα που ορίζει ο νόμος.


Συμβουλές ασφαλούς ρυμούλκησης
Το βάρος φόρτωσης του ρυμουλκούμενου οχήματος δεν πρέπει να υπερβαίνει το ωφέλιμο φορτίο που μας δίνει το εργοστάσιο κατασκευής.

Φορτώνουμε το όχημά μας με το βάρος να είναι στον άξονα και όχι εμπρός ή πίσω, για καλύτερη ευστάθεια του οχήματος.

Το βάρος πρέπει να μοιράζεται έτσι στον κοτσαδόρο, ώστε (αν πρόκειται για ρυμουλκούμενο) να μην υπερβαίνει τα αναγραφόμενα κιλά.

Στερεώνουμε καλά το φορτίο, ούτως ώστε να αποφύγουμε ζημιές και μετατόπιση αυτού, με επικίνδυνες ενίοτε συνέπειες.

Η ρυμούλκηση μπορεί να επιφέρει ακόμη και κατά 20% αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου.

Όταν ρυμουλκείτε σε ανώμαλο έδαφος, το ρυμουλκούμενο βάρος πρέπει να μειωθεί 50% και σας συμβουλεύουμε η ταχύτητα να είναι ανάλογη με την κατάσταση του δρόμου (να μη ξεπερνά τα 20 χιλιόμετρα την ώρα).

Ελέγχετε πριν από κάθε διαδρομή τα ηλεκτρικά του ρυμουλκούμενου οχήματος.

Η καλή ορατότητα προς τα πίσω είναι βασική για ένα ασφαλές ταξίδι. Στα πρώτα πράγματα που πρέπει να προσέξει ο οδηγός είναι να προσαρμόσει τους ειδικούς για την περίπτωση καθρέπτες που τοποθετούνται στα μπροστινά φτερά του αυτοκινήτου, ή πάνω στους υπάρχοντες καθρέπτες.

Οπισθοπορεία - για να μην μπλεχτείτε

Στην κίνηση όπισθεν με τρέιλερ, τα πράγματα αν και δεν είναι δύσκολα, είναι τουλάχιστον διαφορετικά και χρειάζεται κάποια εξάσκηση. H αλλαγή κατεύθυνσης απαιτεί ανάποδους χειρισμούς του τιμονιού. Δηλαδή για να πάει το τρέιλερ αριστερά, το τιμόνι πρέπει να στρίψει δεξιά και αντίστροφα. Μια πρακτικά εύκολη λύση αυτής της αντίθετης κίνησης είναι ο οδηγός να κρατά το τιμόνι από κάτω, οπότε το αριστερά και δεξιά αντιστρέφεται και οι χειρισμοί ανταποκρίνονται στην κατεύθυνση που θέλουμε να ακολουθήσει το ρυμουλκούμενο. Πάντως δεν είναι τόσο δύσκολο, όσο τουλάχιστον θα σας φανεί στην αρχή!

Ηλεκτρονικά: Φύλακες-άγγελοι
Η οδήγηση με τρέιλερ χρειάζεται προσοχή και γνώση, ειδικά όσο μεγαλώνει το βάρος του ρυμουλκούμενου. Κάποιες εταιρείες έχουν εξελίξει ηλεκτρονικά συστήματα που συνεργάζονται με το ESP και επεμβαίνουν στην περίπτωση που το τρέιλερ χάσει τη σταθερότητά του. Να σημειωθεί πως τα συστήματα αυτά λειτουργούν με τους αισθητήρες του αυτοκινήτου χωρίς να έχει σημασία το τρέιλερ. Ενεργοποιούνται μόλις τοποθετηθεί στην πρίζα του κοτσαδόρου το φις, ενώ ακόμα και αν δε συμβεί αυτό, το σύστημα σε μεγάλο κίνδυνο θα λειτουργήσει. Τέλος, στο εμπόριο θα βρείτε σταμπιλιζατέρ, που σκοπός τους είναι να σταθεροποιήσουν το ρυμουλκούμενο όχημά σας.

Ενώνουμε τα καλώδια στην πρίζα του κοτσαδόρου ως εξής:
Χρώμα καλωδίου Ιδιότητα Αριθμός πρίζας
Κίτρινο Φλάς αριστερό 1
Καφέ Φλάς δεξί 4
Μπλέ Πορείας δεξί 5
Κόκκινο Φρένο 6
Μαύρο Πορείας αριστερό 7
  Γείωση 3
  Μόνιμο ρεύμα 2
Πίσω
 
 
NEWSLETTER SIGNUP  

Copyright © 2024 A.Hellas Team | Developed by CMS-IT | Hosted by HostingJuice.com | OnLab Project